Kaffen i centrum hos Vejerboden

Kaffehuset Vejerboden har i dag haft besøg af Ken Liberman, forhenværende professor fra University of Oregon, som i øjeblikket studerer kaffe og kaffesmagning. Han har inviteret 5 studerende og 3 kolleger med til cupping event hos Vejerboden, hvor 3 forskellige Peter Larsen Special kaffer skal smages op mod hinanden og sammenlignes ved hjælp af smagshjulet fra SCAA.

Vejerboden Cupping

Kaffehuset Vejerboden cupping event med SDU

De mange smage og nuancer der er at finde i kaffen kan ofte være svære at sætte ord på. Ken Liberman har derfor valgt at medbringe det nye Smagshjul fra SCAA (Specialty Coffee Association of America) som skal hjælpe de studerende med at sætte ord på hvad det er de smager og dufter (smagshjulet kan ses på billedet nedenfor). Vi er selv store fans af smagshjulet, det muliggør en større værdisætning af kaffen, da man har mulighed for at forklare præcis hvilken form for kaffe man søger og hvilke smage man ønsker i den.
En stor del af Kaffehuset Vejerbodens arbejde går også ud på at få folk til at tænke over hvad det er de smager i deres kaffe, hvor den kommer fra og hvorfor netop den kop kaffe man drikker er speciel. Smagshjulet gør det nemmere at udtrykke sig om kaffen, også noget der var tydeligt at høre hos de studerende fra SDU, der ikke kunne beslutte sig for om Kenya AA kaffen var sød, bitter, frugtig eller smagte den måske faktisk mere af nødder?
De kunne i hvert blive enige om at den smagte godt.

Cupping Kaffehuset Vejerboden

Cupping kaffesnak og sammenligning af smagsindtryk

Det er det første cupping arrangement der er blevet afholdt hos Kaffehuset Vejerboden, men det bliver bestemt ikke det sidste. Hos de studerende og de ansatte blev der snakket kaffesmage, dufte, nuancer, malingsgrade, bryggemetoder og meget mere. Det har været inspirerende og meget spændende at følge med i hvad der tænkes om Special kaffen, hvilke smage der bliver fundet i den og

Kaffen der blev smagt på i dag kan man læse mere om ved at følge nedenstående links:

Kenya AA

Mexico Chiapas

Guatemala Asobagri Fairtrade

Er man interesseret i at have i kaffen i sin specialbutik kan man udfylde kontaktformular her.

Er man interesseret i at afholde et event kan man kontakte Kaffehuset Vejerboden i Kolding på Facebook.