Kaffesnak med Pia Christensen

 

I anledning af Dansk Kaffe Show 2017 på Centralværkstedet i Aarhus, tager vi en kaffesnak med et par af de deltagere, vi har med. Her det Pia Christensen der til daglig er event manager og styrer alt omkring vores mobile kaffebarer.
Hvilken kaffe drikker Pia om morgenen? Du finder svaret længere nede … 

Pia i baggrunden af kaffebaren. I forgrunden nyder “Otto” sin kaffe på skiltet.

 

Er det første gang du stiller op på konkurrenceniveau?
Ja, det er det.

Du stiller op i cupping i år – vil du kort beskrive, hvad det går ud på?
Cupping er egentlig ”bare” at smage på kaffen. Kaffefolk benytter cupping til at teste kaffen, dens kvalitet og smag. På konkurrenceniveau, der går cupping ud på, at kunne smage forskel/nuanceforskelle på kafferne, og udpege dem, der skiller sig ud.

Hvad kendetegner en god cupper?
En god cupper kan sætte ord på de smage han/hun oplever i kaffen.

Nu vi taler om kaffesmag – har du en favoritkaffe eller et favoritland?
Nej, faktisk ikke. Jeg er lidt en ”kaffe efter humør” type. Fx kan jeg om morgenen godt lide en lidt sødlig kaffe, her synes jeg ofte kaffer fra Guatemala gør det godt. Om eftermiddagen må min kaffe godt være lidt mere syrlig, her er en Kenya kaffe altid god.

Hvad er den største tendens i kaffe lige nu?
Hvis det er den mest nørdede tendens, så er det klart Nitrokaffe. Koldbrygget kaffe, der serveres ligesom en fadøl, med let brusende bobler i. Men hvis det er en mere udbredt, og knap så nørdet tendens, så er det klart, at vi bevæger os mere og mere væk fra de klassiske mælkekaffer, og sort kaffe i litervis på kander. Vi ser mere og mere sort kaffe blive brygget og serveret, men mere på 1-2 kopper af gangen måden. Lidt men godt.

Kan man møde dig på Dansk Kaffe Show?
Ja, lørdag og søndag er jeg på vores stand på messen.

Du kan læse mere om Dansk Kaffe Show her >> https://www.facebook.com/danskkaffeshow/