Kaffesnak med Thomas Munk

I anledning af Dansk Kaffe Show 2017 på Centralværkstedet i Aarhus, tager vi en kaffesnak med et par af de deltagere, vi har med. Her det Thomas Munk der til daglig er event manager for vores mobile kaffebarer (kontakt ham, hvis du skal bruge en kaffebar!) og desuden underviser i espressobrygning og latte art.
Han stiller op i disciplinen cupping, som du kan blive klogere på herunder.

Thomas bag disken i kaffebaren, der flyttes fra mikroristeriet i Viborg til Dansk Kaffe Show 2017.


Hvor mange år har du arbejdet med kaffe?

10 år må være det gode og runde svar!

Du stiller op i cupping på Dansk Kaffe Show – vil du kort beskrive, hvad det går ud på?
Kort sagt er det evnen til at smage kaffe. Der opstilles 8 rækker med 3 kopper kaffe. To er ens mens den tredje skal peges ud. Flest rigtige og bedste tid vinder.

Er det første gang du stiller op på konkurrenceniveau?
Nej, jeg har stillet op i cupping to gang før og ellers har jeg været hyppig deltager i latte art siden 2010.

Og latte art er?
Det er kunsten at lave mønstre med steamet mælk i espressokaffen. Det kan man bruge lang tid på at perfektionere …

Rygtet vil vide at du er skrap med mælkekanden?
Det kræver konstant træning hvis du vil være med helt fremme. Min bedste placering er nr. 8 til VM i latte art 2010, hvor der var 52 deltagere fra hele verden.

Hvad kendetegner en god kaffesmager?

En som har en god udviklet smagssans og kan smage forskelle.

Nu vi taler om kaffesmag – har du en favoritkaffe eller et favoritland?
Jeg kan godt lide kafferne fra Mellemamerika og syd for – Mexico, Honduras og Brasilien med en mellem til lys ristning.

Hvad er den største tendens i kaffe lige nu?
Det er klart sort kaffe, men brygget på koldt vand eller det vi bare kalder koldbrygget kaffe. Det er nogle helt andre smags- og duftnoter af kaffen, som kommer frem.

Kan man møde dig på Dansk Kaffe Show på Centralværkstedet?

Yes sir. Man kan fange mig ved vores stand lige op af tilskuerrækkerne, hvor vi laver kaffe på forskellige brygmetoder. Vi har også koldbryg med, der får et skud nitrogen. Derved får den tekstur a la Guinness om end uden procenterne…
Man er meget velkommen til at komme forbi og få en god snak. Vi glæder os!

Læs mere om Dansk Kaffe Show her >> https://www.facebook.com/danskkaffeshow/