Sådan får du den perfekte julekaffe

På havnen i Kolding har vi etableret et kaffeunivers i den gamle Vejerbod. Her giver barista og daglig leder, Mette Thisgaard, fem gode råd til at få den fulde nydelse frem i julekaffen.

  • Vælg en specialkaffe. Det er jul – vi har fokus på at være sammen. Gør kaffen til en del af oplevelsen og gør lidt ekstra ud af den, også selv om den koster lidt mere.
  • Vælg en kaffe med en god frugtsmag. Man kan tit se bag på kaffen, hvordan den er ristet. Der står også ofte på den, at den har en god frugtsmag, og det er godt i forbindelse med konfekt og søde sager – og lige efter et tungt måltid.
  • Iscenesæt kaffen. Prøv noget anden den almindelige kafemaskine. Hvis du har en Madam Blå eller en kaffetragt, så hæld vandet henover kaffen og lad duften sprede sig. Duften er en del af hele oplevelsen.
  • Giv det tid. Kaffe er en proces. Lad være med at ’stresse’ oplevelsen. Drop maskinen – og nyd oplevelsen. Når man bruger tragt – uanset om det er Madam Blå, en gammel plastictragt eller den mere moderne V60 tragt, så tager kaffen den tid, kaffen tager.

  • Nyd kaffen – og vær sammen om den. Mens kaffen trækker, så kan nogen sætte kopper ind, andre sætte konfekt på bordet osv. Lige som vi nøjsomt vælger gaver og mad – så skal kaffen også være en god totaloplevelse i forlængelse af alle de andre dele af den gode jul. Reelt set skal man jo bare nyde, at man er sammen – og det er en god kop kaffe jo også en del af.

Glædelig jul og god kaffe!